Domov    O nas    Kontakt
Društvo za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje
Bootstrap Slider
Širimo obzorja, združujemo ljudi!

Ne zamudite

Kontaktni podatki

Društvo za izobraževanje
za tretje življenjsko obdobje

Slomškova ulica 33,
SI - 9000 Murska Sobota

Predsednica društva U3
Danica Flisar,
tel.: 051/358-180,
e-pošta:
danica.flisar@gmail.com

skrbnik portala: Ivan Hanc
e-pošta:
ivan.hanc3b@gmail.com

6 December 2019 

LITERARNO GLASBENI VEČER NA "TA VESELI DAN KULTURE"

Prvi torek v mesecu ima naše društvo rezervirani termin v PIŠK za  predavanje v KLUBU U3. Ta mesec je prvi torek bil 3. decembra, na rojstni dan našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Odločili smo se, da bomo ta praznik proslavili  z literarno glasbenim večerom.

Naš član in mentor Aleksander Ružič, pisatelj, pesnik in zgodovinar je v teh dneh izdal svoj novi roman ZAKLAD in povabili smo ga  kot osrednjega gosta  ta večer.  Z njim se je pogovarjal  urednik knjige  Robert Titan Feliks. Izbrane odlomke iz knjige je brala Breda Kerčmar, profesorica slovenskega jezika na Osnovni šoli Petrovci.
 
Ružičev roman Zaklad je vezan na konkreten čas in prostor, zato so deli zgodbe resnični. Zgodba romana je vezana na okolje Goričkega in opisuje, kako se je tamkajšnji človek spopadal z grozotami druge svetovne vojne. Veliko zgodb je avtorju pripovedoval dedek, kasneje tudi starši ter starejši občani. Avtor je z zgodbo želel povedati, da je  vsaka vojna kruta in nima morale, ne glede na to kdo je zmagovalec.

Literarno glasbeni večer je popestril  cimbalist Dani Kolarič, ki je z nežnimi zvoki cimbal pričaral prijetno vzdušje med  poslušalci.

Zapisala: Danica Flisar, foto Irma Wolf