Domov    O nas    Kontakt
Društvo za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje
Bootstrap Slider
Širimo obzorja, združujemo ljudi!

Ne zamudite

Kontaktni podatki

Društvo za izobraževanje
za tretje življenjsko obdobje

Slomškova ulica 33,
SI - 9000 Murska Sobota

Predsednica društva U3
Danica Flisar,
tel.: 051/358-180,
e-pošta:
danica.flisar@gmail.com

skrbnik portala: Ivan Hanc
e-pošta:
ivan.hanc3b@gmail.com

6 April 2010 

Vabilo na zadnje klubsko srečanje članov in prijateljev društva za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje v sezoni 2009/10

KLUB U3 bo v torek, dne.6 aprila 2010 ob 16.00 v salonu Murske republike.

Predavateljica bo dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič, prihologinja, strokovnjakinja za psihologijo družine in družinska terapevtka.

Predavala bo o SOUSTVARJANJU SOŽITJA MED GENERACIJAMI.

Dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič:

" O sožitju želim govoriti na poseben način: v medgeneracijskih odnosih nas zanimajo viri moči in ustvarjalnosti. Prav v sožitju generacij so skriti in neizkoriščeni viri ustvarjalnega, skupnega učenja, novih spoznanj, znanj, spretnosti in razumevanja. Svet v katerem živimo potrebuje povezanost vseh generacij v pogovoru, ki se nikoli ne konča, ker je odprt za vse, tako, da vsi: otroci, odrasli in stari govorijo o sebi in svojih izkušnjah, preverjajo, ali smo se razumeli, da bi odgovorili in dogovorili o tem, kako bomo živeli. Vse generacije smo dolžne soustvarjati svet, v katerem bo dovolj prostora za vsako in vse skupaj, a nobena tega ne more opraviti sama. Prvi korak je skupno odkrivanje virom, moči, ustvarjalnosti. Raziskovali jh  bomo v družini, na delovnem mestu, v javnosti."