Domov    O nas    Kontakt
Društvo za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje
Bootstrap Slider
Širimo obzorja, združujemo ljudi!

6 Julij 2019 

VABILO

Društvo Slovenija Rusija organizira 27. 7. 2019 slovesnost ob Ruski kapelici na Vršiču v spomin  na umrle ruske vojne ujetnike. Ti so pod snežnim plazom izgubili življenje ob gradnji ceste na Vršič v 1. svet. vojni.


Vsakoletne slovesnosti se udeležijo visoki predstavniki Ruske federacije in pravoslavne cerkve in predstavniki slovenske politike in gospodarstva, člani Društva Slovenija Rusija in simpatizerji.

Ker se člani Društva U3 M. Sobota letos nismo mogli pripeljati do Ruske kapelice na Vršiču, nam je zdaj Društvo Slovenija Rusija omogočilo, da se kot simpatizerji udeležimo omenjene slovesnosti.

Odhod avtobusa iz M. Sobote predvidoma ob 5.00, ob 11.00 slovesnost pri kapelici, ob 13.00 kosilo v Kranjski Gori, ob 15.00 odhod do Ljubljane, od 16.30 do 18.00 ogled razstave ruskih ikon (izjemna kulturna dragocenost, ki redko zapusti Rusijo) v Mestnem muzeju Ljubljana in ogled tudi drugih razstav v muzeju.
Slovesnost na Vršiču se spremlja stoje ali sede na skalah in štorih, priporočamo podlogo za sedenje ali morda zložljiv stolček. Kosilce v Kranjski Gori je za mizami na prostem in  samopostrežno, ker v šotoru pač ni dovolj prostora za vse udeležence.
 
Cena udeležbe: 10 € kosilce in prevoz,  za  voden ogled razstave  7 € na osebo (pri udeležbi cca 50 udel.). Če si bo razstavo ogledalo  manjše število, bo cena nekoliko višja. Možen bo ogled   tudi drugih zbirk v mestnem  muzeju.
Prijave in plačilo izleta: na sedežu društva, v ponedeljek,  8. in 15. julija,  od 9. do 11. ure, oziroma do zapolnitve mest, predvidenih za člane U3.

Prijazno vabljeni in lepo pozdravljeni!

V Murski Soboti, 5. 7. 2019
Predsednica: Danica Flisar