Domov    O nas    Kontakt
Društvo za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje
Bootstrap Slider
Širimo obzorja, združujemo ljudi!

22 Maj 2019 

čili, zdravi in informirani

 

»SLOVENIJA , UČEČA SE DEŽELA«  je slogan že 24 let v tednu  vse življenjskega učenja. Tudi mi trdno verjamemo, da je uresničljiv, zato vsako leto pripravimo kot izvajalci nekaj dogodkov, na katere povabimo naše člane in vse občane MOMS, ki so ukaželjni, ki želijo več vedeti,  več znati, razumeti in doživeti nove  stvari in dogodke.

Tako smo 16. maja,  na dan starejših, ki je letos potekal pod geslom: čili zdravi  in informirani, pripravili predstavitev  dejavnosti  CENTRA ZA KREPITEV ZDRAVJA, ki deluje pri Zdravstvenem domu Murska Sobota.
Dejavnosti Centra nam je predstavila dipl. medicinska sestra Vladka Bavčar Cvetko, Seznanila nas je z vsemi delavnicami, ki potekajo v okviru centra in pokrivajo predvsem naslednja ključna področja: zdravje odraslih, prehrana, gibanje, duševno zdravje, kronične bolezni in individualno svetovanje.
 
Delavnice izvajajo v večjem obsegu ter z razširjenimi vsebinami, kot so po zdravstvenih domovih potekale doslej. Ključna prednost CKZ je interdisciplinarni tim, ki ga sestavljajo diplomirane medicinske sestre, kineziolog, fizioterapevt, dietetik in psiholog, okrepljeno pa je tudi delovanje patronažne službe.

Vse delavnice so za udeležence brezplačne.
        
Predstavitev je bila zanimiva in tako smo bolje spoznali  dejavnosti Centra za krepitev zdravja, saj je njegovo delovanje bilo do sedaj marsikomu neznanka.
                                                                                                                                                   Zapisala: D. Flisar
                                                                                                                                                     Foto: Irma Wolf