Domov    O nas    Kontakt
Društvo za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje
Bootstrap Slider
Širimo obzorja, združujemo ljudi!

15 April 2019 

Bili smo v "Krki"

 

DAN ODPRTIH VRAT V KRKI

Naše društvo se je že tretje leto  zaporedoma udeležilo  Krkinega dneva odprtih vrat v Novem mestu. Tovarna KRKA že 8. leto organizira teden humanosti in prostovoljstva in na zadnji dan tega tedna na široko odpre vrata  za obisk   članov Univerz za tretje življenjsko obdobje, društvom Rdečega križa, Karitas in še komu.

Iz Murske Sobote smo krenili  dokaj rano z željo, da pred sprejemom v tovarno obiščemo še grad Otočec. Vendar  so nam cestne  zapore in obvozi  vzele toliko časa, da smo se odpeljali direktno v KRKO. Prijazen sprejem, pogostitev in že smo s  kartončki okrog vratu pripravljeni za ogled  tovarne. Razdeljeni na manjše skupine  smo z vodičem krenili proti  obratu NOTOL 2, ki je Krkin najsodobnejši obrat. Ogledali smo si tudi avtomatsko vodeno skladišče in povsod smo bili deležni  prijazne  strokovne razlage. Zelo pohvalna je organizacija samega dogodka, saj je vse potekalo  točno po planu. 
V upravni stavbi  so nam nato  izmerili krvi pritisk, holesterol in sladkor v krvi. V predavalnici pa nas je   pozdravil predsednik uprave in generalni direktor Jože Colarič. Seznanil nas je z razvojem tovarne, o finančnih uspehih, o planiranem razvoju tovarne, o skrbi za zaposlene, itd.

V Krkini lekarni smo si lahko kupili njihove izdelke po znižani ceni. Za konec druženja z Krkaši pa smo bili postreženi   s pestro  izbiro  jedi in pijače.

Ko smo se vračali proti domu, smo se ustavili še  pri Trubarjevi domačiji v Rašici in si ogledali domačijo, skedenj, žago,  mlin  in  uživali v lepi naravi.

Kot je že naša navada pa smo na avtobusu poskrbeli, da so prisotni člani izvedeli veliko o samo Dolenjski in Novem mestu, predvsem pa smo  podrobno predstavili  znane osebnosti Dolenjske, od pisateljev, pesnikov, športnikov  in ostalih velikanov Dolenjske.

Kljub temu, da nam ni šlo vse po planu, smo doživeli prijeten dan.
Zabeležila: Danica Flisar