Domov    O nas    Kontakt
Društvo za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje
Bootstrap Slider
Širimo obzorja, združujemo ljudi!

25 Marec 2019 

PREDAVANJE O DUŠEVNEM ZDRAVJU

 

Predavanje doc.dr. Brigite Novak Šarotar

Skrb za duševno zdravje v tretjem življenskem obdobju v Klubu U3 Murska Sobota

Dr. Brigita Novak Šarotar je bila dijakinja Gimnazije v Murski Soboti, zato sem z njo hitro vspostavila kontakt. Kot vsi naši dijaki je prijazno sprejela povabilo in hitro sva uskladili termin. Zdravnica psihiatrije je diplomirala, magistrirala in doktorirala na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Zaposlena je na Centru za mentalno zdravje UKC Ljubljana in Katedri za psihiatrijo Medicinske fakultete Univerze v Lubljani. Obiskuje tudi Domove za starejše in proučuje duševno zdravje starostnikov in, kot posebej povdarja, vpliv mentalnega zdravja na zdravje nasploh.
 
Pravi namreč:
”Tretje življensko obdobje lahko za nekatere ljudi predstavlja prelomnico v njihovem življenju, ki s sabo nosi nevarnost razvoja pravih duševnih motenj. Krizno stanje se lahko stopnjuje v aksiozne in depresivne motnje, pomembno pa lahko vpliva tudi na izražanje že obstoječih telesnih obolenj. Na kaj je torej potrebno biti pozoren v tretjem življenskem obdobju, da je lahko kvaliteta življenja velika?”

Na predavanju smo vsi začutili njeno pozitivno energijo, ki jo izžareva , predanost delu in posebnosno naklonjenost, ker je bila z nami v svojem domačem okolju. 
Zapisala: Nadja Ivanc-Miloševič